Church End Cottage, Blewbury

HomeResidential CreativeChurch End Cottage, Blewbury

Brief

To improve and extend the living space on all floors sympathetically with the cottage’s Grade II listing.

Outcome

The ground floor space was expanded by building a new kitchen/dining annex linked with the original house by a glass corridor. The existing kitchen/dining space was converted into a reception room with a built-in cupboards containing utility appliances and a new boiler. The original utility/bathroom became the new guest accommodation with adjacent en-suite. A new family bathroom was formed from one of the first floor bedrooms and a new bedroom was created by converting a generous loft over. The proposal maximised the amount of usable space in the cottage preserving majority of its Grade II listed fabric.

Client:

Family at Church End Cottage

Services:

Architecture

Date: